Udendørs opbevaringssystem

Sværhedsgrad: Avanceret

Skab attraktiv opbevaring til dine skraldespande og containere, fuldend med tagplanter.

play_arrow

Det skal du bruge

 • 75 mm x 50 mm (3x2 tommer) behandlede træplanker
 • 15 mm x 125 mm behandlede trælameller (eller træ fra gamle paller)
 • Tynd krydsfinerplade
 • 80 mm træskruer
 • 35 mm søm (ca.)
 • Hjul/klodser til fødder x6
 • Vandtæt underlag til plantekasse
 • Jord
 • Planter

Trin-for-trin instruktioner

Før du går igang

Dette projekt kan tilpasses de ting, du ønsker at opbevare! Start med at finde ud af proportionerne på dine rum. Vi brugte vores højeste genstand - skraldespanden - til at bestemme rammens højde og hovedrummets bredde. Vi målte langs skraldespandens længste kanter og lagde 20 cm til (10 cm på hver side), så vi nemt kunne tage den ud, og 25 cm ovenpå, så låget kunne åbnes. For at bestemme dybden på din ramme skal du måle det af dine ting, der er dybest.

Brug samme fremgangsmåde til at udregne hylderummets bredde. Sammenlign størrelsen på dine ting for at finde den bredeste, mål dens længste kant, og læg 20 cm til. Du kan tilføje en eller flere hylder ved at bruge højden på dine genstande til at bestemme afstanden mellem dem og lægge 10 cm til hver (eller 20 cm, hvis de har låg). Du kan øge rammens højde, hvis den samlede højde af genstandene kræver det.

Brug dine mål til at bestemme længden på dine planker ved at bruge diagrammerne ovenfor som reference:

 • Grøn: bredde planke x4 - kombineret bredde af begge rum.
 • Pink: indre søjle x2 - højdemål
 • Rød: ydre søjle x4 - højdemål plus højden x2 på dine breddeplanker
 • Lyseblå: indre dybdeplanke x2 - dybdemål
 • Blå: ydre dybdeplanke x4 - dybdemål minus overlapningen fra de røde planker

Skær hylderne og plantekassen til i længden når du har bygget din ramme for at sikre at de er præcise, men brug dine mål som en grov guide nu. Hylderne skal have fire planker hver, to efter rummets breddemål og to efter dybdemålet.

Til plantekassen skal du bruge fire lameller:

 • To lameller med længden af dit kombinerede breddemål plus mindst 6 cm for at tage højde for den indre søjle.
 • To lammeller der passer dybdemålet plus mindst 16 cm for at tage højde for den ekstra plads, der skabes af de ydre søjler.

Du skal også bruge en krydsfinerplade til bunden - igen, skær den til senere.

Trin 1 - Konstruer rammen

Når du har skåret træet til i længden, skal du omhyggeligt markere, hvor pilothullerne skal sidde. Vi brugte to skruer til hver samling for at sikre, at rammen holder sammen. Brug en boremaskine til at bore pilothullerne, og sørg for, at hullerne ikke overlapper hinanden, så skruerne ikke pløjer sig ind i hinanden!

Brug din boremaskine med en bit til at samle venstre og højre side (røde og blå planker), derefter bunden og taget (grønne og lyseblå planker). Skru disse dele sammen, som om enheden lå på ryggen, og fastgør derefter de indvendige søjler. Vend den på højkant, og mål, skær og fastgør hylderne og plantekassen.

Sørg for, at din plantekasse har nøjagtig samme bredde og dybde som din ramme. Skær to identiske kiler for at skabe en vinkel på omkring 15 grader, og sørg for at kilerne er mindst lige så lange som dine ydre dybdeplanker (blå).

Bor fire pilothuller til hver kile efter diagrammet ovenfor - to til at forbinde med bunden af plantekassen, to til at forbinde med toppen af rammen. Hvis nogle af disse er længere end skruernes længde, kan du lave en fordybning ved at bruge et bor, der er bredere end skruehovedet, så skruen kan gå dybere ind i træet.

Sæt først kilerne fast på plantekassen, og sæt dem derefter fast på rammen, og sørg for, at den øverste forreste kant ikke går ud over rammens forside.

Trin 2 - Skær side-, bag- og bundpaneler

Til side- og bagpanelerne måler du dybden og bredden på din færdige ramme. Skær lamellerne til i længden med en rundsav. Du skal også bruge et ekstra panel til forsiden, så du kan dække plantekassens forside.

Mål dybden af rummene til bundpladerne til gulvet og hylderne. Det kan være en god idé at halvere disse lameller på langs, så de passer bedre.

Trin 3 - Fastgør paneler til rammen

Placer panelerne jævnt langs rammen, så der er et lille mellemrum til luftgennemstrømning, og brug en sømpistol til at fastgøre dem. Husk at bære sikkerhedsbriller og handsker, når du bruger en sømpistol.

Mens rammen ligger på siden, skal du sætte hjul eller træklodser på bunden af rammen for at løfte den op fra underlaget og beskytte den mod regn. Stil rammen oprejst, og fastgør gulv- og hyldepanelerne.

Trin 4 - Slib de ru kanter

Brug en slibemaskine til at fjerne eventuelle ru kanter. Hvis dit træ er ubehandlet, skal du give det en beskyttende lak. Vi har ladet vores opbevaringssystem stå i sin naturlige farve, men du kan bruge en passende træbejdse eller maling til at skabe en anden finish.

Trin 5 - Fyld tagets plantekasse

Beklæd din plantekasse med indvendigt med en vandtæt beskyttelse, fyld med jord og tilføj dine planter.

Trin 6 - Ryd op

Fjern alt fra savsmuld, spildt jord eller kviste med en effektiv blæser, og kom hurtigt videre!